EREDMÉNYEK

2017. Burgonya; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Kezelt: 51 t/ha Kontroll: 45 t/ha; + 12 %

A NÉBIH Gyulatanyai fajtakísérleti állomásán végeztettünk független kísérletet Louisiana burgonya fajtával. A kísérleti tapasztalatok szerint a kezelt állomány növénymagassága a teljes idényben meghaladta a kezeletlent, a kontroll kb. két héttel előbb száradt le, mint a BIOFIL technológiával kezelt. Az alkalmazott BIOFIL Savanyú (1,5 l/ha) talaj pH-specifikus készítmény hatására a terméseredmény 6 t/ha-ral nőtt!

2017. Kukorica; Veszprém megye; Kezelt: 9,2 t/ha Kontroll: 8,3 t/ha; + 11 %

A Pápai járás központi településén partnergazdaságunkban üzemi kukorica kísérletet állítottunk be. A terméseredmények meggyőzően alakultak, a kezelt állomány a nyári kánikulai időszakot is jobban bírta, mint a kezeletlen. A kezelt állomány közel 1 t/ha-ral nagyobb terméseredményt adott, ami 11 % növekedést eredményezett.

2017. Napraforgó; Tolna megye; Kezelt: 4,1 t/ha Kontroll: 3,33 t/ha; + 19 %

Tolna megyében, Dombóváron állított be partner gazdaságunk üzemi kísérletet napraforgó kultúrában. A területet BIOFIL Savanyú 1 l/ha készítménnyel kezelte. A terméseredményt a megyei átlagos terméseredménnyel vetettük össze. Az eredmények alapján a kezelés hatására a termésmennyiség közel 1 tonnával, 19 %-kal emelte a hozamot a kontrollhoz viszonyítva.

2017. Őszi búza; Tolna megye; Kezelt: 7,3 t/ha Kontroll: 6,1 t/ha; + 17 %

Tolna megyében, a Dombóvári járásban állított be partnerünk üzemi kísérletet őszi búza kultúrában. A technológiába BIOFIL Savanyú 1 l/ha készítmény került beillesztésre, a vetőágy előkészítésével egy menetben. A kontroll területhez viszonyítva + 17 % terméstöbbletet sikerült elérni a kezelés hatására. A hektáronkénti hozam így 6,1 t/ha- ról több, mint egy tonnával emelkedett.

2017. Napraforgó; Tolna megye; Kezelt: 4,2 t/ha Kontroll: 3,33 t/ha; + 21 %

Tolna megyében, Bonyhádon állított be partner gazdaságunk üzemi kísérletet. A napraforgó kultúrában a hagyományos technológiával kezelt területtel, BIOFIL Savanyú 1 l/ha készítménnyel kezelt terület terméseredményeit vetettük össze. Az eredmények alapján a kezelés hatására a termésmennyiség több, mint 1 tonnával, 21 %-kal emelkedett.

2017. Repce; Jász-Nagykun-Szolnok megye; Kezelt: 4,29 t/ha Kontroll: 2,68 t/ha; + 38 %

Kisújszállási partnerünk gazdaságában állítottunk be repce kultúrában üzemi kísérletet. Az állomány fejlődése, zöld- és gyökértömege, valamint az elágazások száma a kezelt állományban rendre meghaladta a szomszédos táblák állományaiét. Terméseredmény tekintetében a kezelés hatására közel negyven százalékos terméstöbbletet értek el a megyei átlaghoz képest.

2017. Csemegekukorica; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Kezelt: 24,5 t/ha Kontroll: 19,5 t/ha; + 21 %

A NÉBIH Gyulatanyai fajtakísérleti állomásán végeztettünk független kísérletet a Syngenta egyik késői csemege kukorica fajtájával. A kísérleti tapasztalatok szerint a kezelt állomány magassága és levélfelületi indexe a felvételezési időpontokban rendre meghaladta a kezeletlen állományét. A kezelt állomány 5 t/ha-ral nagyobb eredménnyel került szedésre, ez 21 %-os terméstöbbletet jelentett.

2017. Szója; Baranya megye; Kezelt: 4,2 t/ha Kontroll: 2,94 t/ha; + 30 %

Az elmúlt nem kimondottan „szójás” évben Baranya megyében, a Szigetvári járásban, Szigetváron végeztünk üzemi kísérletet partnerünk gazdálkodásában, korai érésű szója fajtával. A terméseredmények a várakozásoknak megfelelően alakultak, a BIOFIL technológia (BIOFIL Savanyú 1 l/ha + BIOFIL Szója 0,4 l/ha) alkalmazásával + 30 % termést értünk el a megyei átlaghoz viszonyítva. A jelentős terméstöbblet nagy mértékben hozzájárult a szója kultúra termesztési költségeinek fedezéséhez, a termesztés nyereségessé tételéhez.

2017. Burgonya; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Kezelt: 55 t/ha Kontroll: 47 t/ha; + 16 %

A NÉBIH Gyulatanyai fajtakísérleti állomásán végeztettünk független kísérletet Memphis burgonya fajtával. A kísérleti tapasztalatok szerint a kezelt állomány növénymagassága a teljes idényben meghaladta a kezeletlent, a kontroll állomány fotoszintetizláó képességét jóval tovább megőrizte. Az alkalmazott BIOFIL Savanyú (1,5 l/ha) talaj pH-specifikus készítmény hatására a terméseredmény 8 t/ha-ral nőtt, ez 16 %-os terméstöbbletet jelentett!

2017. Napraforgó (vetőmag előállítás); Baranya megye; Kezelt: 1,8 t/ha Kontroll: 1,5 t/ha; + 17 %

Szigetváron végeztünk üzemi kísérletet napraforgó kultúrában BIOFIL Savanyú 1 l/ha és ALGASANBA 10 l/ha készítmények alkalmazásával. Az eredmények meggyőzően alakultak, a BIOFIL technológia alkalmazásával + 300 kg/ha terméstöbbletet realizáltunk. A vetőmag minőségű termény így hektáronként + 17 %-os eredménnyel került a vetőmagüzembe.

2017. Szója; Tolna megye; Kezelt: 3,5 t/ha Kontroll: 2,94 t/ha; + 16 %

A Tamási járásban, Értény községben állított be partnerünk szója kultúrában üzemi kísérletet. Az üzemi technológiával kezelt területek egy részén a termesztéstechnológiát a BIOFIL Technológiával egészítettük ki. Az alkalmazott készítmények BIOFIL Savanyú 1 l/ha és BIOFIL Szója 0,4 l/ha voltak. A terméseredményt a megyei átlag terméseredményhez viszonyítva több, mint fél tonnás többletet hoztak le a kezelt területekről, ami 16 %-os hozam emelkedést jelentett.

2017. Csemegekukorica; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Kezelt: 22,6 t/ha Kontroll: 18,5 t/ha; + 19 %

A NÉBIH Gyulatanyai fajtakísérleti állomásán végeztettünk független kísérletet Sweetstar csemege kukorica fajtával. A kísérleti tapasztalatok szerint a kezelt állomány magassága és levélfelületi indexe a felvételezési időpontokban rendre meghaladta a kezeletlen állományét. A kezelt állomány 4,1 t/ha-ral nagyobb eredménnyel került szedésre, ami 19 % hozam emelkedést jelentett.

2017. Napraforgó; Békés megye; Kezelt: 2,599 t/ha Kontroll: 2,113 t/ha; + 19 %

Az ÖMKI-vel közösen biogazdálkodásban állítottunk be független, ellenőrzött kísérletet Füzesgyarmaton. A gazdálkodásokban alkalmazott fajták egyik nagy problémája, hogy többé-kevésbé akadályozottak abban, hogy genetikai potenciáljuk érvényre jusson, termésstabilitásuk és termésnövelésük érdekében a termesztéstechnológiát is fejleszteni szükséges. Így a 2017-es évben 1 l/ha BIOFIL Savanyú alkalmazásával fejlesztett technológiát teszteltük. A három ismétléses kísérletben a kezelt terület terméseredménye minden esetben meghaladta a kontroll területét. Olajtermés vonatkozásában a BIOFIL kezelés minden esetben meghaladta a kontrollt.

2016. Borsó; Győr-Moson-Sopron megye; Kezelt: 2,26 t/ha Kontroll: 1,61 t/ha; + 29 %

Héderváron a Mosonmagyaróvári járásban végeztettünk a Lajtamag Kft. K+F csoportjával független borsó termesztési kísérletet. Az alkalmazott termékek BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus (1 l/ha) és BIOFIL Borsó (0,4 l/ha) oltóanyagok voltak. A kezelések közötti eltérések jól mutatják a talajoltás technológiába illesztésének hatékonyságát. Közel 30 %-os hozam növekedést tapasztaltak, a fehérjetartalom 1,8 %-os emelkedése mellett. A gümőképződés minden felvételezett fenofázisban meghaladta a kontroll állományét.

2016. Szója; Győr-Moson-Sopron megye; Kezelt: 5,13 t/ha Kontroll: 4,17 t/ha; + 23 %

Héderváron a Mosonmagyaróvári járásban végeztettünk a Lajtamag Kft. K+F csoportjával független szójatermesztési kísérletet. Az alkalmazott termékek BIOFIL Normál talaj pH-specifikus (1 l/ha) és BIOFIL Szója (0,4 l/ha) oltóanyagok voltak. A terméseredmények és a szója gümőképződése is meggyőző volt. A kezelt területen közel egy tonnával magasabb hozam realizálódott ez közel 23 %-os növekedést jelent hektáronként. A kezelt területről aratott termény fehérjetartalma 2,08 %-al adódótt magasabbnak, mint a kontroll terület 33,65 %-os fehérjetartalma. A gümős növények aránya minden állomány felvételezés alkalmával jelentősen meghaladta a kontrollét. A magtelítődés nitrogén igényes fenofázisában + 25 %-al.

2016. Tritikálé; Veszprém megye; Kezelt: 4,8 t/ha Kontroll: 4,2 t/ha; + 12,5 %

A Devecseri járásban, Apácatorna községben végeztünk partnerünkkel üzemi vizsgálatot tritikálé termesztésben. A hagyományos termesztéstechnológiába 1 l/ha BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus oltóanyag került beillesztésre. A kezelt terület 4,8 t/ha-os hozama hektáronként + 600 kg, vagy másképpen + 12,5 eredmény növekedést jelentett.

2016. Cukorrépa; Tolna megye; Kezelt: 85 t/ha Kontroll: 72 t/ha; + 15 %

Tolna megyei partnerünk cukorrépa termesztésben állított be üzemi vizsgálatot BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus (1 l/ha) oltóanyag alkalmazásával. A betakarítás utáni eredmények nem pusztán a + 13 t/ha hozam növekedésben mutatkoztak meg, de a kontroll 14,8 %-os cukortartalmához képest + 1,7 % (16,5 %) cukortartalom növekedést is eredményeztek!

2015. Takarmány borsó; Somogy megye; Kezelt: 4,1 t/ha Kontroll: 2,73 t/ha; + 33 %

A Kaposvári járásban található Zimány községben partnerünk BIOFIL Savanyú (1 l/ha) és BIOFIL Borsó (0,4 l/ha) oltóanyagot alkalmazott, az oltott terület a gazdaság takarmány szükségletét hivatott fedezni. A termesztési idény során az állomány megfelelően, gyorsan és homogénen fejlődött. A terméseredmények felülmúlták a várakozásokat, az országos átlagos termésátlaghoz képest 1,37 t/ha többlet termés adódott, ami 33 %-os hozam növekedést jelent.

2015. Zöldborsó vetőmag; Somogy megye; Kezelt: 2,7 t/ha Kontroll: 2,4 t/ha; + 11,5 %

A Kaposvári járásban található Zimány községben partnerünk BIOFIL Savanyú (1 l/ha) és BIOFIL Borsó (0,4 l/ha) oltóanyag alkalmazásával állította be üzemi vizsgálatát, egy vetőmag termesztésre kijelölt táblán. A terméseredmények igazolták a várakozásokat, a kezelések hatására a kontroll területhez képest + 300 kg /ha vetőmagot sikerült lehozni. A plusz 11,5 %-os hozam az alkalmazott technológiát ökonómiailag is gazdaságosabbá tette.

2015. Szója; Zala megye; Kezelt: 3,0 t/ha Kontroll: 2,69 t/ha; + 11,5 %

Hahót községben, Fakospusztán végzett üzemi kísérletünk szója kultúrában 3,0 t/ha terméseredménnyel zárult. Az üzemi vizsgálatban BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus (1 l/ha) és BIOFIL Szója (0,4 l/ha) oltóanyagot alkalmaztak. A terméseredmények igazolták a termékek hatékonyságát, a kezelések + 300 kg/ha többletet jelentettek, ami 11 % hozam növekedést jelentett.

2015. Szója; Borsod-Abaúj-Zemplén megye; Kezelt: 1,8 t/ha Kontroll: 1,5 t/ha; + 17 %

A Szerencsi járásban, Megyaszó községben partnerünk szója termesztésben alkalmazta BIOFIL Normál talaj pH-specifikus (1 l/ha) és BIOFIL Szója (0,2 l/ha) készítményünket. Az üzemi kísérlet során, az idény nem éppen kiváló időjárási feltételei mellett 300 kg többletet sikerült realizálni termékeink alkalmazásával, ami a kontroll táblához képest + 17 % többletet jelent.

2015. Csemegekukorica; Jász-Nagykun-Szolnok megye; Kezelt: 19,5 t/ha Kontroll: 18,8 t/ha; + 4 %

A Kunszentmártoni járásban beállított üzemi kísérletben partnerünk 1 l/ha BIOFIL Normál talaj pH-specifikus oltóanyagot alkalmazott. A termesztés során + 0,7 t/ha termést sikerült elérnünk, egy közel tökéletes idényben. Így sikerült termelőnk számára az alkalmazott fajta terméspotenciálját még jobban kiaknáznunk, jelentős többlet bevételhez juttatva ezáltal.

2015. Zab; Jász-Nagykun-Szolnok megye; Kezelt: 2,57 t/ha Kontroll: 2,057 t/ha; + 20 %

A Kunszentmártoni járásban beállított üzemi kísérletben partnerünk 1 l/ha BIOFIL Normál talaj pH-specifikus oltóanyagot iktatott be technológiájába. A kezelés hatására 20 % terméstöbbletet sikerült realizálni.

2015. Karfiol; Csongrád megye; Kezelt: 14,5 t/ha Kontroll: 12,2 t/ha; + 19 %

A Marcali járásban megvalósuló üzemi kísérletben szabadföldi karfiol termesztésben tesztelhettük termékeinket. A hagyományos technológiába 1 l/ha BIOFIL szárbontó és 2 l/ha BIOFIL Normál Talajoltó készítményt illesztettünk be. A terméseredmények az elvárásoknak megfelelően alakultak. Termesztési tapasztalat tekintetében egyértelmű volt a kezelések hatékonysága, a növények zöldtömege nőtt, átlagosan 10 cm-rel magasabb volt a kezelt állomány, a szárazságtűrés, és a termény beltartalmi mutatói javultak.

2014. Kukorica; Komárom – Esztergom megye; Kezelt: 10,8 t/ha Kontroll: 8,4 t/ha; +22 %

Tárkányban a Kisbéri járásban került beállításra üzemi kukorica kísérletünk Partnerünk gazdaságában. A kísérletben BIOFIL Lúgos talaj pH - specifikus talajoltó készítmény került alkalmazásra. Az eredmények meggyőzően alakultak, a kezelt terület termésátlaga 10,8 t/ha lett, ami a kontrollhoz képest 22 % terméstöbbletet jelentett.

2014. Kukorica; Zala megye; Kezelt: 12,1 t/ha Kontroll: 7,85 t/ha; + 35 %

2014. évi Hahót községben, Fakospusztán végzett üzemi kísérletünk kukorica kultúrában 12,1 t/ha terméseredménnyel zárult. A terméseredmény a 2014. évi Zala megyei termésátlaghoz viszonyítva 35 % többlet termést jelent. Az eredményt partnerünk BIOFIL Savanyú pH – specifikus talajoltóanyag alkalmazásával érte el.

2014. Napraforgó; Veszprém megye; Kezelt: 3,0 t/ha Kontroll: 2,34 t/ha; + 19 %

Apácatornán a Devecseri járásban napraforgó kultúrában végzett partnerünk üzemi kísérletet. A BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus oltóanyag alkalmazásával a megyei átlaghoz képest 19 %-os terméstöbbletet sikerült elérni. Ez 560 kg/ha terméstöbbletet jelentett.

2014. Szója; Győr-Moson-Sopron megye; Kezelt: 3,04 t/ha Kontroll: 2,8 t/ha; + 10 %

Héderváron a Mosonmagyaróvári járásban végeztettünk a Lajtamag Kft.-vel bérkísérletet szója kultúrában. A terméseredmények és a szója gümőképződése is meggyőző volt. A kezelt állomány közel 10 %-os terméstöbblete mellett, az utóvetemény számára nagy mennyiségű nitrogén maradt a talajban a gümőképződés hatására. A kísérletben BIOFIL Savanyú talaj pH-specifikus és BIOFIL Szója oltóanyag került alkalmazásra.

2014. Szója; Zala megye; Kezelt: 3,3 t/ha Kontroll: 2,7 t/ha; + 18 %

Tornyiszentmiklóson a Lenti járásban termelői üzemi kísérlet keretében BIOFIL Savanyú talaj pH – specifikus és BIOFIL Szója alkalmazásával történt a termelés. A kezelés hatására jelentősen nőtt a kezelt terület terméshozama az országos átlaghoz viszonyítva. A hozam a kezelt területen 18 %-al nőtt, a minőségi paraméterek javulása mellett.

2014. Száraz borsó; Csongrád megye; Kezelt: 2,1 t/ha Kontroll: 1,82 t/ha; + 13 %

Független, hivatalos kísérleti eredmény a BIOFIL Borsó készítmény alkalmazásával. A NÉBIH által elvégzett vizsgálat során terméseredmény tekintetében 13 % hozamnövekedést tapasztaltak. Emellett számottevő gümőképződés volt megfigyelhető, ami jelentős mennyiségű nitrogént biztosított a következő kultúra számára.

2014. Zöld borsó; Csongrád megye; Kezelt: 7,0 t/ha Kontroll: 5,7 t/ha; + 19 %

Független, hivatalos kísérleti eredmény a BIOFIL Borsó készítmény alkalmazásával. A NÉBIH által elvégzett vizsgálat során zöldborsó termesztésben 19 % hozamnövekedést tapasztaltak. Kifejezetten intenzív gümőképződést figyeltek meg, így nagy mennyiségű nitrogén tápanyag állt az utóvetemény rendelkezésére.

CSÖKKENŐ NÖVÉNYVÉDELMI KÖLTSÉGEK TARLÓBONTÁS UTÁN

A talajéletet számos stressz éri (talajművelési eljárások, növényvédőszerek, műtrágya használat, aszály és belvizek, stb.), a talaj életközösség (talaj biom) összetétele, sokfélesége módosult vagy jelentősen szegényedett főként az emberi beavatkozások hatására. A természetes lebontó folyamatok ezért sokszor korlátozottak vagy a folyamatok nem az általunk kívánatos irányba tolódnak el. A maradványok bontása növényvédelmi szempontból sem elhanyagolható, a fuzárium például igen hatékony cellulózbontó, ennek ellenére mégsem kívánatos!

A fentiek miatt szükség van célirányosan kifejlesztett és speciálisan összeállított talajoltó baktérium készítményre a lebontó folyamatok számunkra legoptimálisabb irányba tereléséhez!

KONTROLL: 1,5 t/ha BIOFIL: 1,8 t/ha

Baranya megyében, a szigetvári kistérségben került partnerünknél beállításra a 2017. évben napraforgó (vetőmag előállítás céljából) kísérletünk. A terméseredmények 300 kg/ha terméstöbbletet mutatnak, a termelői tapasztalatok rendkívül kedvezőek, a termény minőségi paraméterei is jelentősen javultak.

PLUSZ 2 HÉT ASZÁLY IDEJÉN

Készítményeink nem pusztán termésnövelő anyagok. A talajoltás segítségével tudományosan igazolhatóan javul egyrészt a növények szárazságtűrése, másrészt a talajok víztartó és szolgáltató képessége. Ennek megfelelően 2017-es évi kísérleteink egyik legfontosabb termelői tapasztalata, hogy a növény állományok aszálytűrő képessége is javul a kezelt területeken.

KONTROLL: 5,5 t/ha BIOFIL: 7,3 t/ha

Tolna megye dombóvári kistérségében került a 2017-es évben beállításra partnerünk gazdaságában őszi búza kísérletünk. Az aratás során kapott eredmények egyértelműen igazolják a talajoltás hatékonyságát. A talajoltott terület termésátlaga 1,8 t/ha-ral volt magasabb, mint a kontroll területé.

2 ÉV BIOFILLEL: MAGASABB HOZAM

Az elmúlt évek egyik legfontosabb termelői tapasztalata, hogy a több éven át talajoltott területeken látható igazán a talajélet javulása. Az oltás hatására az élénkülő mikroflóra gyorsabban biztosítja a növények számára a szükséges tápanyagokat, a területeken csökkennek a növényvédelmi költségek.

VISSZATÉRTEK A GILISZTÁK!

Azokon a mezőgazdasági táblákon, ahol a termelők talajoltást alkalmaznak jelentősen javul a hasznos talajlakók aránya. Ennek megfelelően javul a szerves anyagok lebontásának üteme, a talaj vízgazdálkodása. A hasznos talajlakók faunájának pozitív irányba fordulásával jelentősen javul a növények számára rendelkezésre álló élettér minősége, hosszútávon a terméshozamok biológiai úton történő növeléséhez is hozzájárulva.

PUBLIKÁCIÓK

Mezőgazdasági talajoltó törzsek nyomonkövetése molekuláris ujjlenyomat módszerrel

Kutató munkatársaink termékeink fejlesztése mellett a tudományos élet aktív résztvevői is. Kutatási eredményeikről rendszeresen beszámolnak hazai és nemzetközi tudományos rendezvényeken. BIOFIL oltóanyaggal oltott és kezeletlen szántóföldi cukorrépa kultúrában vizsgálták a BIOFIL oltótörzsek sorsát a vetéstől a betakarításig. A talaj mikróba közösség DNS-szintű vizsgálatával (molekuláris ujjlenyomat) mutatták ki a BIOFIL oltótörzsek megtelepedését, elszaporodását, nyomon követték a talajoltás hatására bekövetkező kedvező változásokat a mikróba közösség összetételében.

Részletes tartalom a címre kattintva tölthető le!

A Bacillus subtilis baktérium növénypatogén gombákat elnyomó hatásának vizsgálata

Kutatóink laboratóriumi körülmények között vizsgálták a Bacillus subtilis baktériumtörzs elnyomó hatását talajban élő és onnan fertőző növénypatogén gombák ellen. Eredményeik szerint a B. subtilis törzs képes volt gátolni, visszaszorítani mindhárom, a szántóföldi termesztés szempontjából fontos kórokozó, a Sclerotinia sclerotiorum, az Alternaria alternata és a Fusarium graminearum növekedését. Az eredmények megmutatták, hogy a talajoltás B. subtilis folyadék oltóanyaggal hatásos alkalmazás lehet a szántóföldi gyakorlatban.

További tartalom a címre kattintva érhető el!

Stressztűrő, növényi növekedésserkentő és talajjavító hatású talajbaktériumok gyűjteménye

A tudományos igényességgel összefoglalt publikációban kutatóink arról a több éves munkáról számolnak be, amely a BIOFIL talajbaktérium törzsgyűjtemény létrejöttéhez vezetett, és amely a BIOFIL termékek fejlesztésének alapjául szolgál. A törzsgyűjtemény 1500-2000 törzset tartalmaz, a legtöbbjük rendelkezik valamilyen, a növény és a talaj szempontjából hasznos mikrobiológiai tulajdonsággal. Ebből a törzsgyűjteményből került szelektálásra az a 17 törzs is, amely a BIOFIL talaj pH-specifikus oltóanyagokat (Savanyú, Normál, Lúgos) alkotja. A címre kattintva, bővebben tájékozódhatnak a témával kapcsolatban!

Növényi növekedést serkentő hormonok termelésére képes talajbaktérium törzsek

A növényi növekedést serkentő (PGP) hatásokkal rendelkező talajbaktériumokat évtizedek óta alkalmazzák a gyakorlatban jótékony tulajdonságaik miatt. A kutatás célja a BIOFIL törzsgyűjteményből a PGP hatással rendelkező törzsek kiválogatása volt, valamint az általuk termelt hormonok kimutatása, azonosítása. A kutatók az eredmények alapján előre tudják jelezni, hogy a baktériumtörzsek képesek-e a növények növekedésére, fejlődésére pozitívan hatni, ha oltóanyagként alkalmazásra kerülnek.

Az eredményekről bővebben tájékozódhat a címre kattintva!

Talajoltóanyag törzsek tartós együttélésének vizsgálata a talajspecifikus BIOFIL talajoltóanyag termékekben

A jó talajoltóanyag egyik alapvető mutatója, hogy megfelelő élőcsíraszámban, arányban és ideig legyenek benne az egyes baktériumtörzsek. A kutatás célja az volt, hogy az egyes BIOFIL készítményeket alkotó törzseket úgy válogassák össze, hogy azok a gyártástól a kijuttatásig eltelő "tárolási" időszakban tartósan együtt, életképesen meg tudjanak maradni, megfelelően nagy élőcsíraszámmal, az előírt tárolási körülmények között. A poszteren a végeredmény látható: mindegyik törzs megfelelő sejtszámmal jelen van a tenyészetekben akár hat hónapig is.

A részletes tartalom eléréséhez kattintson a címre!

Megtekintené eredményeinket személyesen?

Regisztráljon táblaszéli találkozónkra és elvisszük egy Önhöz közeli partnerünkhöz!

Név:
Cím:
E-mail:
Telefonszám:
Preferált megye: